İstanbul'da Berberlere 'Modern Kesim' Eğitimi

İstanbul Berberler Odası, üyelerine, modern kesim tekniklerinin anlatılacağı eğitimler verecek.

İstanbul Berberler Odası Başkanı Şükrü Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde her alanda olduğu gibi berberlikte de şartların ve ihtiyaçların değiştiğini söyledi.

Günümüzde eğitimin çok önemli olduğunu, bu doğrultuda berberlerin de çıtayı artık yükseltmesi gerektiğini belirten Yavuz, "Eğitim, müşteri potansiyelinden kazanca kadar her şeye etki yapan önemli bir faktör" dedi.

Yavuz, berberlerin, insanların oldukça önem verdiği bir iş yaptığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ustandan gördüğünle çalışmaya devam edersen, önün kapanır, bir yere varamazsın. İnsanların bir adım daha atması için çağın şartlarına göre eğitim alması, buna göre çalışması lazım. Artık kullanılan malzemeler de değişti. Mesela saç şekillendirmek için eskiden jöle vardı. Ancak şimdi birçok yeni malzeme var. Sadece saç sakalla bir berber bir yere varamaz. İstediğin kadar dükkana ayna, klima koy. Müşteri hizmete geliyor. Sen kendini geliştirmezsen, müşterini de geliştiremezsin."

Yavuz, günümüzün ihtiyaçlarının ve taleplerin yakalanmasının şart olduğunu kaydetti.

- İstanbul'daki 5 bin 500 berbere eğitim verilecek

Şükrü Yavuz, berberleri ve hizmetlerini daha modern hale getirmek istediklerini vurguladı. Bu açıdan üyelerine çeşitli konularda eğitimler vereceklerini aktaran Yavuz, şöyle devam etti:

"5 bin 500 üyemiz var. Üyelerimize, saçın taranmasından ayrılmasına, açısından kullanılacak makasa kadar birçok konunun anlatılacağı bir eğitim vereceğiz. Modern saç kesimi ve kişisel gelişim eğitimi alacaklar. Eskiden  bodoslama kesim yapılırdı. Elde makas durmadan keserdi. Artık öyle değil. Berber artık tek hareketle ihtiyaç olan yeri kesecek. Buna teknik kesim yani modern kesim diyoruz. Açılar, ayrımlar artık önemli. Saçı öyle tarak üstüne alıp da çim biçer gibi kesme devri bitti."

Yavuz, berberlerin kişisel gelişim eğitimi de alacağını belirterek, "Artık 'Abicim, yenge hoş geldin' devri bitti. Bu 'Beyefendi, hanımefendi' oldu. Bunlar kişisel eğitime giriyor" diye konuştu.

Eğitimlerin uzmanlar tarafından verileceğini dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu işin modern kesim eğitmenleri var. Yurt dışında eğitimini almış uzmanlar. Pazarlama, işletmecilik, iletişim gibi konularda da eğitim olacak. Meslektaşlarımızın buna çok ihtiyacı var. Konuşma, davranış, iletişim, pazarlama eğitimi bu. İlçe ilçe yapılacak. Belediyelerin kültür merkezlerinde gruplar halinde eğitim verilecek. Eğitimler ücretsiz olacak. Önümüzdeki yıldan itibaren bu eğitimi vermiş olacağız. Modern saç kesme eğitimi uygulamalı olacak."

Yavuz, Fatih Belediyesinin desteğiyle ilerleyen zamanda berberlere hijyen ve iş güvenliği eğitimi de vereceklerini ifade etti.

Kaynak: AA