Bingöl'e Devlet Desteğiyle 9 Tavukçuluk Tesisi

Vali Köşger, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan tesisleri inceledi

Bingöl'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yüzde 50 hibe desteğiyle her biri 36 bin tavuk kapasiteli ve tam otomasyonlu 9 tesis kuruldu.

Vali Yavuz Selim Köşger, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım ile merkeze bağlı Garip köyüne giderek, bölgede kurulan tavukçuluk tesislerinde incelemelerde bulundu.

Köşger, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bingöl'ün bundan sonraki süreçte tavukçuluk alanında kendi markasını oluşturması gerektiğini söyledi.

Devletin, bölgede yatırım yapmak isteyen müteşebbislere çok iyi imkanlar dahilinde destekler sunduğunu vurgulayan Köşger, "Hibe destekleri sayesinde Bingöllü kardeşlerimiz tam otomasyona sahip 9 tesis kurdu. Bakanlığımızın desteğiyle her bir tesis 1 milyon liraya inşa edildi ve bunun 500 bin lirasını devlet hibe olarak veriyor. Bu tesislerimizin her biri 36 bin tavuk kapasiteli. Bingöl, coğrafi konum itibarıyla elde ettiği avantajı iyi değerlendirmelidir. Üretimin yanı sıra iyi bir pazar oluşmalı ve yurt dışına da ihracat yapmalıdır. Bundan sonra da gereken desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Mehmet Yıldırım da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının kapsamına etçi tavuk yetiştiriciliğinin de alındığı bilgisini vererek, Bingöl'de kurulan tesislerde yılda 6 dönem yetiştiricilik yapılacağını ifade etti.
Kaynak: AA