Altyapı Çalışmalarında Rekor

Keçiören Belediyesi, bu yıl asfalt ve tretuvar çalışmalarını sürdürerek örnek cadde ve sokaklarıyla daha estetik bir Keçiören hedefini sürdürdü.

Keçiören Belediyesi ekipleri 2015 yılında 115.730 m² kaldırım ve yol kaplama çalışması yaptı. Engelli vatandaşlara uygun bir şekilde yapımı süren bordür ve tretuvar çalışmalarında bordür yükseklikleri normal 10 -12 cm, otopark girişlerinde 2-4 cm olarak planlandı.

ÇALIŞMALARDA ENGELLİLER ÖNCELİKLİ

Engelli vatandaşlar için engelli girişleri yüzde 5 eğim standardına göre planlanırken, tretuvar genişlikleri de engelli vatandaşlar gözetilerek yapılıyor. Asfalt ve tretuvar çalışmaları birlikte yürütülerek mahalleler modern bir görünüme kavuşturulurken, engelli girişlerinde 10*10*6 cm kumlamalı beton parke taşı kullanımı da algılama kolaylığı sağlıyor. Vatandaşların güvenli bir şekilde tretuvar da yürümesini sağlamak ve gece yol hattını belirginleştirmek için 30 cm yüksekliğinde, esnek, reflektörlü delinatör (duba) bordür üzerinde belli aralıklarla monte ediliyor.

2015 yılında 35 mahalle 240 sokakta yama dahil toplam 284.698 ton asfalt döküldü. Asfaltlama çalışmalarını 3 kısım halinde sürdüren ekipler ilk olarak asfalt kazıyıcı ile yıpranmış asfaltları kazıyarak yeniden asfaltladı. Bu sayede mahalleler yeni ve modern bir görünüme büründü.

Mahallelerde yıpranmış ve alt yapı sorunu olmayan sokaklarda ise trimer ile bozulmuş yüzey kazınarak asfalt döküldü. Altyapı kuruluşlarının yapmış olduğu çalışmalar sonrası bozulan yüzeylerde yama çalışması yapıldı.

Keçiören Belediyesi, iki büyük asfalt serim ekibi ve 2 yama ekibi ile çalışmalarını sürdürürken serim ekiplerinde 12’şer kişi, yama ekiplerinde ise 4’er kişi görev aldı.

Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Keçiören’in altyapıda da öncü olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak çalışmalarla ilgili şunları söyledi; "Asfalt ve tretuvar çalışmalarımızla Keçiören’in yayalar için de sürücüler için de güvenli olmasını sağladık. Ayrıca, 2015 yılı içerisinde 64 sokağa 12.085 metre yol açma çalışması yaptık."
Kaynak: İHA