Talimat örgütten tatbikat HDP'den

PKK, "hayatı durdurun" talimatı verdi, HDP sokağa çağırdı. Otobüsler yolcular içindeyken ateşe verildi

Talimat örgütten tatbikat HDP'den
PKK, önceki gün "Hayatı durdurun" talimatı verdi. Talimatta, kepenklerin kapatılması, eylemler yapılması, öğrencilerin okullara gönderilmemesi istendi. Talimatları içeren bildiri, önceki gün Diyarbakır'da esnafa dağıtıldıktan hemen sonra HDP sokağa çağırdı. İstihbarat birimleri PKK'nın üst yönetimi ile KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı arasındaki şifreli haberleşmeyi deşifre etti.

"MECLİS'TEN ÇEKİLİN" TALİMATI

Örgüt yönetiminin HDP'li vekillere "Bize demokratik siyaset yaptırılmıyor", "Halkın öz yönetimi kabul edilmiyor", "Bizim bu şartlarda kalmamızın bir anlamı yoktur", "Bize Ankara'da yer yoksa halkımızın öz yönetimlerinin yanındayız" diyerek Meclis'ten çekilmeyi tartışmaya açmaları yönünde talimat verdiği belirlendi. Talimatta, bu şekilde davranılarak hem dünyanın ilgisinin çekileceği hem de Türkiye'nin erken seçimlere zorlanabileceği ifade edildi. HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise bu iddiaları yalanlayarak, "Bizim böyle bir tercihimizin olmasını kimse bekleyemez" dedi. Öte yandan örgüt yandaşları farklı illerde vatandaşın araçlarını kundakladı. İzmir'de yolcusu olan otobüs ateşe verildi.

Şırnak'ta, HDP milletvekillerinin başını çektiği çok sayıda terör yandaşı, HDP binası önünde bir araya geldi. Canlı kalkan olarak Silopi'ye yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Çok sayıda kişi Cizre'ye hareket ederken, bazıları kent merkezine geri döndü.

Van'da PKK talimatı sonrası HDP ve BDP'nin çağrısıyla yasadışı eylem yapıldı. Yasadışı gösteride 18 kişi gözaltına alındı.

Mersin Tarsus'ta PKK yandaşları, yoldan geçen TIR'ı, molotof atarak yaktı.

Adana Seyhan'da da 3 mahallede 8 araç molotof kokteyli atılarak yakıldı.

İzmir Bornova'da içinde şoför ve 4 yolcunun bulunduğu belediye otobüsü ateşe verildi. Şoför ve 4 yolcu son anda araçtan çıkarak yanmaktan kurtuldu.