Polatlı'da Eğitim İstihdam İşbirliği Protokolü

Polatlı Belediyesi ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesİ (AOSB) arasında kalifiye eleman yetiştirilmesi ve teminine yönelik Eğitim İstihdam İşbirliği protokolü imzalandı.

Ankara Anadolu OSB Yönetim Binasında Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Ankara Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay arasında imzalandı.

İmzalanan eğitim istihdam işbirliği protokolü sonrasında açılacak kurslarla meslek edindirilen Polatlı'da yaşayan vatandaşların, belediye aracılığıyla Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalarda istihdam edileceği bildirildi.

Protokol imza töreninde konuşan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, tüm Türkiye’de olduğu gibi Polatlı’nın da en önemli sorunlarından işsizliğin meslek edindirme kurslarıyla giderileceğini söyledi.

Anadolu OSB’nin 250 iş yeriyle on binlerce kişinin istihdamını sağlayacak yapıda olduğunu belirten Yıldızkaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Önümüzdeki Nisan ayında 80 fabrikanın faaliyetine başlayacağı ifade edilmektedir. Hedefimiz eğitimlerle kalifiye hale gelecek Polatlılı hemşehrilerimizin Anadolu OSB’de istihdamı sağlanacak. Biz Polatlı’da işsizliğin sonlandırılmasına yönelik yaptığımız çalışmalarla hemşehrilerimizi mutlu ettiğimize inanıyoruz. Bizim Dünya Devletleri arasında yer almamız için hak ettiğimiz yeri alabilmemiz için Üretime, üretmeye ve sanayiciye şiddetle ihtiyacımız var."

- "Polatlı, Ankara'nın tarım havzasıdır"

Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ise 4 bin 500 hektar alanda, bin 250 orta ölçekli firmanın yer alacağını ve 60 bin ila 250 bin arasında işçinin Anadolu OSB’de çalışacağını dile getirdi.

Tuncay, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

"Anadolu Organize Sanayi Bölgesini Polatlı’nın fark etmesi ve büyümekte olan OSB’mizle işbirliği yapması çok sevindiricidir. Polatlı, Ankara'nın tarım havzasıdır. Türkiye ve Ankara'nın gıda ihtiyacının büyük kısmı Polatlı'dan sağlanmaktadır. Polatlı'da bir iş potansiyeli, bizde ise istihdam potansiyeli var. Kurslar ve eğitimlerle meslek edinen Polatlı insanına burada iş vermek isteriz."

Daha sonra Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Ankara Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, "Eğitim İstihdam İşbirliği Protokolü"nü imzaladı.

Kaynak: AA