Çene ucu estetiğinde devrim

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Çelik, çene ucu estetiğinde devrim niteliğinde gelişmeler yaşandığını açıkladı.

Çene ucu estetiğinde devrim
Türkiye’nin ilk yüz çene kafa cerrahisi kliniği olan The Face Clinic Kurucusu Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Muzaffer Çelik, alt çene ucunun normalden daha küçük olması durumu batı toplumlarında ve ülkemizde sık rastlanan bir durum olduğunu söyledi.



Özellikle hastada burun kemerli ise problem daha da belirginleşmekte ve kuş yüzü (Bird Face) denilen deformitenin ortaya çıktığını anlatan Op. Dr. Muzaffer Çelik, “Toplumda da bilindiği gibi çene ucuna silikon, medpor, titanyum gibi sentetik materyaller konularak çene ucunu büyütme sık başvurulan yöntemlerdir. Ancak sentetik materyaller “gıdı” denilen yumuşak doku sarkmasını düzeltmez. Ayrıca sentetik materyaller zamanla zemindeki kemiği eritebilir ve her zaman yer değiştirme, infeksiyon gibi riskleri taşırlar” dedi.

KRANİOPLAST’TA ÇENE UCU NASIL BÜYÜTÜLÜR?

1996 yılından itibaren kendi geliştirdiği çene ucu ilerletme tekniği uyguladığını anlatan Dr. Muzaffer Çelik, bu tekniğin "Year Book Of A Esthetıc" kitabında da yer aldığını belirtti.

Op.Dr.Muzaffer Çelik, “Bu tekniğe göre hastanın çene kemiği öne doğru ilerletilmektedir. Teknikte gıdıda ve boyunda estetik iyileşme sağlanmaktadır. Keza uzun vadede yüz iskeletinin diğer problemlerinde olduğu gibi hastanın kendi kemik şeklini değiştirerek yapılan ameliyatlar en güvenilir olanlardır.” dedi.

Kaynak: İHA