Biga'dan Kısa Kısa

Kadınlara mikro kredi desteği

Biga'da, mikro krediden yararlanan kadın sayısı 100'e ulaştı.

Belediye Başkanı İsmail Işık, Alişdede Bilgi Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenen törenle Türkiye İsrafı Önlem Vakfı'nca sağlanan mikro kredi çekini kadınlara verdi.

Işık, kadın girişimcileri kutlayıp, "Yaptıkları el emekleriyle ailesinin ekonomik seviyesini yükseltmeye çalışan kadınlarımız büyük bir alkışı hak ediyor. İlk aşamada az olan kredi zaman bazında yükselerek artıyor. Çalışkan kadınlarımızın her zaman arkasındayız ve destekçisiyiz. Kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artmasını temenni ediyorum" dedi.

- Esnafa kredi imkanı

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sokullu, Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla esnaf ve sanatkarlara sıfır faizli kredi imkanı getirildiğini söyledi.

Sokullu, yaptığı açıklamada, kooperatif tarafından esnaf ve sanatkarlara makine, ekipman, demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu, ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 30 bin liraya kadar sıfır faizli kredi kullandırılacağını bildirdi.

Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanların yararlanamayacağını aktaran Sokullu, "Bu uygulama kapsamında kredi başvurusunda bulunmak veya detaylı bilgi almak isteyen esnaf ve sanatkarlarımızın kooperatifimize şahsen başvurularını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA