Arguvan'dan Kısa Kısa

Arguvan Kaymakamlığınca "Geçici Köy Koruculuğu" sınavı açıldı.

Kaymakam Selçuk Yosunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geçici Köy Koruculuğu" sınavına 10 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

Bu kişilerden 6'sının spor, fiziki dayanıklılık, mülakat, anlama ve yapma kabiliyeti ve okuma yazma gibi imtihanların ardından asıl, 4'ünün de yedek olarak belirlendiğini kaydeden Yosunkaya, "İmtihan neticesinde kazananların isim listesi Malatya Valiliğinin onayının ardından açıklanacak. Cuma gününe kadar kazanan kişilerin isimleri belli olacak. Hayırlı olsun" diye konuştu.

- İlçede kan bağışı yapıldı

Arguvan'da Türk Kızılayı'na kan bağışı yapıldı.

Türk Kızılayı Malatya 16. Bölge Kan Merkezince ilçede bağış standı açıldı.

Kaymakam Selçuk Yosunkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceki yıllarda en fazla 14 ünite bağış yapılan ilçede, bu sene 56 ünite bağış alındığını söyledi.

Düzenli kan bağışı yapıldığı takdirde hastanelerde ameliyat ve tedaviler sırasında sorun yaşanmayacağını belirten Yosunkaya, "Kan bağışı insani bir görev. Halkımız, iyilik hareketine duyarsız kalmıyor. Bu yönüyle kurumlarımız kan bağışı yapılması yönündeki çabalarıyla her türlü takdiri hak ediyor. Herkese teşekkür ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA