35 Bin Kişiye Sıcak Çorba

Ünye Belediyesi tarafından, sabah işlerine giden vatandaşların çorba ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmete sunduğu İkram Çeşmesi’nden bugüne kadar 35 bin kişi faydalandı.

35 Bin Kişiye Sıcak Çorba
Ünye Belediyesi’nin sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında, ilçenin Liseler Mahallesi Emirgan Çay Bahçesi yanında Eylül ayında hizmete sunduğu İkram Çeşmesi’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle sabah erken saatlerde iş ya da okullarına giden öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği Çeşme’den bugüne kadar 35 bin kişi sıcak çorba içti. Hafta içi her gün, sabah 07.00- 12.00 saatleri arasında hizmet veren Çeşme’de ezogelin, mercimek, domates çorbası gibi çeşitler vatandaşlara ikram ediliyor.

Osmanlı’nın sebil geleneğinden hareketle geliştirilen ve Mimari olarak Osmanlı çeşmelerini andıran İkram Çeşmesi sayesinde, vatandaşlar her sabah sıcak çorbalarını yudumlayarak soğuk kış günlerinde bir nebze de olsa içlerini ısıtıyor hem de güne sağlıklı bir şekilde başlama fırsatı buluyor. İkram Çeşmesini çok beğendiklerini ifade eden vatandaşlar uygulamadan dolayı Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA