Tunus'ta Siyasi Gelişmeler

Tunus'ta NTP Genel Sekreteri Merzuk partisinden istifa etti

Tunus'ta iktidardaki Nida Tunus Partisi (NTP) Genel Sekreteri Muhsin Merzuk, uzun süredir yaşanan parti içi çekişmelerin ardından partisinden istifa ederek yeni bir siyasi parti kurma çalışmasına gireceklerini açıkladı.

Tunus'un Hammamat kentinde NTP Gençlik Kolları'ndan bir grupla yapılan toplantının ardından açıklama yapan eski NTP Genel Sekreteri Merzuk, "NTP'den ayrılmaya karar verdik. Artık bizi kapanmış hükmünde olan bu partiye bağlayan bir şey yok" dedi.

Merzuk, toplantıda 10 Ocak 2016'da bir halk kongresi düzenleneceğini ve orada yeni bir siyasi oluşumun duyurulacağını bildirdi.

Söz konusu toplantıda ayrılık kararını NTP'deki Merzuk kanadından 32 milletvekili adına okuyan Mustafa Bin Ahmed "Gerçek Burgibacı düşünceyle iletişim halinde gerçek bir ulusal projenin yeniden kurulması sürecinin başladığını kaydetti.

Tunus'ta iktidardaki NTP içinde uzun süredir parti içi çekişmeler yaşanırken, 32 milletvekilinin partilerinden istifasının koalisyon hükümetindeki etkisi ve Nahda Hareketi'nin ülkede birinci parti durumuna yükselmesinin siyaseti ne şekilde etkileyeceği merak konusu.
Kaynak: AA