Mevlit Kandili'ne Doğru

ULUTÖMER'de Türkçe eğitimi alan yabancı uyruklu öğrenciler, huzur evi sakinlerine kendi dillerinde ilahiler söyleyip mevlit okudu

BURSA - Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (ULUTÖMER) ve Kardeş Gönüllüler topluluğu Mevlit Kandili etkinlikleri kapsamında program düzenledi.

Ali Sönmez Huzur Evi'nde gerçekleşen programda, ULUTÖMER'de Türkçe eğitimi alan ve aralarında üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin de olduğu bir grup, Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümü vesilesiyle yaşlılara kendi dillerinde ilahiler söyleyip, mevlit okudu.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Pay burada yaptığı konuşmada, dil ve kültürün birbirinden ayrılmaz iki unsur olduğunu söyledi.

Ülkeye misafir olarak gelen ve bu coğrafyanın kültürünü öğrenmeye çalışan öğrencilere çeşitli programalar düzenlediklerini belirten Pay, "60 ülkeden Türkçe öğrenmeye gelen 250 öğrenci, ULUTÖMER'de dil ve kültürümüzü de öğreniyor. Bu sebeple şehrimize ait değerleri ziyaret ediyor, gerek yaşlılara gerek çocuklara programlar yapıyoruz. Temennimiz mezun olup ülkelerine dönen öğrencilerin bu faaliyetleri memleketlerinde de devam ettirmesi" diye konuştu.

Programı beğeniyle izleyen yaşlılar, öğretim üyeleri ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA