MTSO 130. Yılını Kutladı

İçel Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, odanın, 130. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Aşut, MTSO'nun, bir otelde düzenlenen 130. yıl kutlama balosunda yaptığı konuşmada, odanın, zamanla bir çınar haline geldiğini söyledi.

Yılların deneyimi, kültürü, geleneği ve terbiyesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Aşut, “Bu 130 yıl, bir kurumun kesintisiz devam eden varlığı, kent ekonomisine kesintisiz hizmet vermesi ve kentine, ülkesine katkı verme çabasıdır” diye konuştu.

Aşut, MTSO’nun siyaset üstü davranabildiğini, ayrımcılık yaratacak hiçbir ideolojiye yüz vermeyip aksine kenti ve toplumu bir bütün olarak kucakladığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Demokrasi, cumhuriyet ve evrensel insan haklarına gönül vermiş ve bu anlamda örnek olmuş bir kurum. Öyle bir oluşum ki öncelikle kentine ve ülkesine, içinden geldiği toplumun her katmanına karşı sorumluluk duyan, ilk amacı, üyelerine hizmet vermek ve kent ekonomisini geliştirmek gibi görünse de bu sorumluluk bilinciyle, İçel’in eğitiminden sağlığına, kültür yaşamından işsizliğine her alanında bulunan bir kurum. Gerçekten bir parçası olmaktan onur duyuyorum.”

Baloya, İçel Valisi Özdemir Çakacak, CHP İçel milletvekilleri Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak ve Aytuğ Atıcı ile İçel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da katıldı.

Kaynak: AA