Libya Siyasi Antlaşması'nın İmzalanması

Cezayir, Libya tarafları arasında antlaşma imzalanmasını memnuniyetle karşıladı

Cezayir'in, Libya'da krizin tarafları arasında önceki gün Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan Libya Siyasi Antlaşması'nı memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bin Ali eş-Şerif, Cezayir Haber Ajansı APS'ye yaptığı açıklamada, "BM gözetiminde Libyalı taraflar arasında imzalanan antlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Şerif, "Komşu ülke Libya'ya güven ve istikrarı getirecek bu kazanımdan hoşnutuz ve tüm Libyalı kardeşlerimizi, krize nihai bir çözüm bulma yolunda tüm şartların sağlanması amacıyla imzalanan antlaşmaya dahil olmaya çağırıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Şerif, Cezayir'in bu süreçte Libya halkının yanında yer alacağını ve komşu ülkelerle uluslararası toplumun barışın tesis edilmesi için sarf ettiği çabalara ortak olacağını kaydetti.

Libya'daki krizin sona ermesi için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde bir yılı aşkın süredir devam eden görüşmelerin ardından, perşembe günü, Trablus'taki Milli Genel Kongre (MGK) ile Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Antlaşması'nı imzalamıştı.
Kaynak: AA