Katar Milli Günü Kutlamaları

Başkent Doha'da Katar Milli Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor

DOHA - Katar Milli Günü, başkent Doha'nın sahil caddesinde gerçekleştirilen geçit töreninin yanı sıra çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Emirlik kararıyla 2007 yılından bu yana her yıl 18 Aralık'ta gerçekleştirilen Katar Milli Günü kutlamaları, Doha'nın sahil caddesinde gerçekleştirilen geçit töreniyle başladı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile babası Hamad bin Halife Al Sani'nin de katıldığı, atlı ve develi süvari birliğinin geçişiyle başlayan töreni, kalabalık bir halk topluluğu izledi.

Kara, hava ve deniz birliklerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığına bağlı sivil savunma ekipleri, sahil ve sınır güvenlik birimleri ile polis akademisi öğrencilerinin de katıldığı geçit töreninde, yakında Katar Hava Kuvvetleri'ne katılacak olan bu yaz Fransa'dan satın alınan Rafale uçakları da ilk defa görüntülendi.

Katar, Fransız Rafale tipi 24 savaş uçağı alımı için 4 Mayıs'ta Fransa ile anlaşma imzalamıştı.

Katar devletinin resmi kuruluş tarihi 3 Eylül 1971 olmasına rağmen, devletin kurucusu kabul edilen Şeyh Casim bin Muhammed Al Sani'nin, 1878'de yarımadadaki kabileleri birleştirdiği ve "Katar devleti fikrinin temellerinin atıldığı" tarih olan 18 Aralık, 2007'de Emirlik tarafından alınan kararla her yıl "Katar Milli Günü" olarak ülke çapında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Kaynak: AA