Kadınlar Terör Operasyonlarını Protesto Etti

Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri, Diyarbakır’da yaşanan olayları protesto için Khalkedon Meydanı’nda oturma eylemi yaptı.

Diyarbakır’daki terör operasyonlarını protesto için bir araya gelen Barış İçin Kadın Girişimi üyeleri oturma eylemi yaptı. Khalkedon Meydanı’nda toplanan yaklaşık 50 kadın, içinde taş bulunan boyalı pet şişeleri sallayarak oturma eylemi başlattı. “Barış Nöbeti ve Ses Çıkarma” adını verdikleri protestonun ardından pankart açan kadınlar, operasyonların biran önce durdurulmasını istedi. ‘Barış için nöbetteyiz’, ‘Hayatı savunmak için barış nöbetindeyiz’ yazılı dövizler taşıyan kadınlar, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Yapılan eyleme katılarak destek veren sanatçı İlkay Akkaya, “Seslerin bu kadar çok yükseldiği dönemlerde barışın sesini yükseltmek sanıyorum en önemli olan sesi yükseltmemiz lazım. Çünkü çok geç olabilir her şey için, çünkü müthiş bir kırılma yaşanıyor. Bunun önüne geçebilmek, birlikte yaşamı savunabilmek bugün için çok değerli. Bu yüzden seslerimizin yan yana gelip çoğalması gerekiyor” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA