Deriden Hediyelik Eşyalar Üretilecek

Safranbolu ilçesinde, SAKEM bünyesinde açılan dericilik kursunda deriden hediyellik eşyalar üretilecek

Safranbolu ilçesinde açılan kursta deriden hediyelik eşyalar üretilecek.

Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi (SAKEM) Aşağı Tokatlı Şubesi'nde yapılan törende konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, projeye Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) destek verdiğini söyledi.

Safranbolu'da Tabakhane fabrikasında deri üretildiğini hatırlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Bu projenin bir mantığı var. Safranbolu bilindiği gibi kültür ve turizm şehri. Biz Safranbolu'da kültürle turizmi tek çatı altında buluşturmaya yönelik projeler üretmekteyiz. Bu projelerimizin ana çatısı SAKEM'dir. Safranbolu'nun geçmişinde çok köklü bir dericilik sektörü var. Tabakhane imalatı, deri imalatı, ardından bu derilerden imal edilmiş üretilen bir yemeni yani ayakkabı üretim sektörü var. Bunun yanında deriden üretilmiş var. Biz bu değerleri tekrar hatırlatmak, tekrar gün yüzüne çıkartmak, kaybolmuş olanları adeta arkeolojik kazı yaparak yeniden Safranbolululara kazandırmak için projeler üretmekteyiz."

Üretmiş oldukları projelere farklı yerlerden kaynaklar bulduklarını vurgulayan Aksoy, "Geniş bir yelpazesi olan sektörün bugüne yansıyan yönünde turizmdir. Proje kapsamında 4 ay boyunca 20 kursiyere deriden hediyelik eşyalar üretmek üzere eğitimler verilecek. Tarihi Çarşı'da bulunan iki tane dükkanımız var. O dükkanları restore ettik. Burada ürettiğimiz hediyelik eşyaların pazara sunulması için bu dükkanları kullanacağız" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse kursun açılış kurdelesini kesti.
Kaynak: AA