Biga'da Çeltik Sevinci
Bigalı üreticilerin en büyük sıkıntısı olan çeltik fiyatlarının düşüşüne, TMO müdahale etti. Ofis, Çeltik alımlarına başladı.

60 randıman Osmancık pirincinin alım fiyatı ton başına 1.580 TL olarak açıklandı. Alımlar Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tüm çeltik üreticilerini kapsayacak. İlave olarak ton başına 100 TL prim ödemesi yapılacak.
TMO Bandırma Şube Müdürü İbrahim Ağmil, Çanakkale merkez Kepez’de ve Biga’da alımlara 17 Aralık itibariyle başlandığını söyledi.
Ağmil, alımların TMO iş yerlerinde randevulu şekilde yapılacağını kaydetti.
AK Parti Biga ilçe Başkanı Ahmet Şahin, “Yöremizde çeltik üreticilerinin uzun zamandır düşük fiyatlarla ilgili şikayetleri vardı. Bunları Milletvekillerimiz Bülent Turan ve Ayhan Gider’e ilettik. Kısa süre sonra da müjdeli haberi aldık. TMO’nın piyasalara müdahalesi, sıkıntı olan çeltik üreticisinin yüzünü güldürecek. Bir süredir durgun olan piyasanın yeniden hareketleneceğini umuyoruz” dedi.
