Yeni Yıldırım Görücüye Çıktı
Modern yapılaşması ile Türkiye’ye örnek olacak Yıldırım’ı inşa etmek için düğmeye bastıklarını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanlarımıza hak ettikleri hayat şartlarını sağlayan ve şehrimizin marka değerini artıracak bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz” dedi.

Yıldırım’da 22 alanı kentsel dönüşüm bölgesi ilan ettiklerini hatırlatan Başkan Edebali, “Mülkiyet meselesini aşarak kentsel dönüşümle ‘Yeni Yıldırım’ı inşa ediyoruz. Hasarlı binaların yerini sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir modern binalar alıyor. Yıldırım’ın imar alanlarının üçte birinde imar planı çalışmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızın en büyük avantajı eski hasarlı binalar yerine güvenli ve sağlam binalarda yaşamak olacak. Mevlana - Ulus projemiz, sonraki kentsel dönüşüm hamlelerimize örnek teşkil edecek. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman Yıldırım’ın çehresi değişecek. Bugüne kadar Bursa’ya gelenlerin geçici ikametgâhı olan Yıldırım, dönüşüm çalışmalarımız tamamlandığında insanların hayatlarını geçirmek için öncelikli tercih edecekleri bir yer olacak” ifadelerini kullandı.
Kentsel dönüşümde maksatlarının mahalle kültürünü yaşatmak olmak olduğunu işaret eden Başkan Edebali, “İnsanların ortak paylaşımlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.
