'Uluslararası Konuralp Çeltik' Çalıştayı

DÜZCE - Düzce Üniversitesi (DÜ) Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından "Uluslararası Konuralp Çeltik Çalıştayı" düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Kutadgu Bilig Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayda dünya çeltik üretimi ile Türkiye çeltik üretimi arasındaki ilişkiler ele alınırken, yöresel değerlerin ve Konuralp çeltiğinin korunması, geliştirilmesi, üretilmesi ile pazarlanması konuları ele alındı.

DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, burada yaptığı konuşmada, çeltiğe de adını veren Konuralp ile gurur duyduklarını belirtti.

Üniversite-şehir işbirliği olmadan bu tür değerlerin ortaya çıkarılmayacağını vurgulayan Çakar, "Saray mutfağını süsleyen Düzce çeltiğinin bu tür organizasyonlarla adının duyurulmasını önemsiyoruz. Bu çalıştay ile Konurlap’in fark yaratan tarım özelliklerinden faydalanılması ve faydalı bir çalıştay olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kulandı.

Çalıştaya, Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, rektör yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu da katıldı.

Kaynak: AA