Sakarya'da AKOM 2016'Da Hizmete Girecek

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) 2016 yılında hizmete gireceğini bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı açıklamada, kentin depremin kötü sonuçlarını yakından tanıdığını belirterek, hedeflerinin afet yönetim altyapısını güçlendirmek olduğunu söyledi.

Deprem risk haritasında oldukça kritik konumda bulunduklarına işaret eden Toçoğlu, "Toplumsal hafızalarımızda 1999 Marmara Depremi'nin etkileri hala taze bir yer tutmakta. Bu da afetlerin oluş zamanlarının belli olmadığı ve afetler konusuna hazır olunması gerektiği gerçeğini aklımızdan çıkarmamamıza neden oluyor" diye konuştu.

Toçoğlu, geçmiş dönemde yaşanan acı deneyimlerin gelecekte yaşanmaması için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"AKOM, bu hassasiyetle projelendirilen bir yatırımdır. Olası afet durumlarında planlama ve koordinasyon, insan hayatının kurtarılmasında çok önemli. İnşaası devam eden AKOM Projesi'yle müdahale ve organizasyon süreçleri ve genel afet yapımızı güçlendirmiş olacağız. Dünyadaki benzer örnekler üzerinde de ciddi çalışma yürüttük. 'Modern bir afet yönetim merkezinde neler yer almalı?' sorusu, bizim için çok önemliydi. Süreç içerisinde hem sorunun cevabını bulduk hem de bu gereklilikler çerçevesinde projemizi hazırladık. AKOM'u olası bir doğal afet karşısında kriz merkezi olarak kullanacağız. Proje, 2016 yılında hizmette olacak."

Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar da AKOM'un Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında yapıldığını belirterek, merkezde operasyon, teknik destek, server, mekanik ve dinlenme odaları bulunacağını, eczane ve ofislerin de yer alacağı bilgisini verdi.

Kaynak: AA