Rektörü İbiş, Rus Öğrencilerle Buluştu

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitede eğitim gören Rus öğrencilerle biraraya geldi.

Rektörü İbiş, Rus Öğrencilerle Buluştu
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üniversitede eğitim gören Rus öğrencilerle Rektörlük binasında biraraya geldi. Burada yaptığı konuşmada Prof. Dr. İbiş, “Bizim başından beri tavrımız şu oldu Ankara Üniversitesi olarak, bizim 70 bine yakın öğrencimiz var. Her bir öğrenci bizim için çok önemli. Kökeni, dini, dili, ırkı, inancı ne olursa olsun hepsi bizim için değerli. Biz eğitimle, bilimle uğraşan öğrencinin temel odağı olduğu bir üniversiteyiz. Bu nedenle ister Rusya’dan olsun, ister Almanya’dan olsun, isterse bir başka ülkeden olsun bütün öğrenciler bizim için eşittir. Bugün çok köklü ilişkilerimiz var bizim Rusya’yla. Türk Rus Forumu’nda da bilim ve eğitim komitesi başkanıyım Türk tarafının. Bizim anlayışımız her zaman bu. Bu dostluk dün de vardı, bugün de var olacak, yarın da devam edecektir. Ben bizim bilim, eğitim alanını etkileyeceğini düşünmüyorum bunun. Kimsenin eğitimiyle ilgili, geleceğiyle ilgili hiçbir kaygı, kendisiyle ilgili ya da arkadaşlarıyla ilgili kaygı duymaması gerektiğini vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Rusya’dan gelen öğrencileri dinleyen ve sorularını cevaplayan Rektör İbiş, Rusya’nın Türkiye’deki bazı üniversitelerle ilişkisini kestiği yönündeki haberlerin sorulması üzerine, “Bize resmi bir yazı gelmiş değil. Ben bunun ülke politikası olarak gerçekleşeceğini ve bundan sonra da böyle gideceğini düşünmüyorum. Resmi kanaldan öğrencilerinizi geri çekin diye bize YÖK’e ulaşan somut bir talep yok” yanıtını verdi.

İbiş, “Elbette ülkemiz içerisinde geçirdiğiniz sürenin huzurlu, keyifli geçmesini istiyoruz. Burası da sizin ülkeniz. Çünkü biz biliyoruz ki doğduğunuz büyüdüğünüz yer önemli ama herkesin ikinci, üçüncü vatanı da vardır. Türkiye de sizin vatanınız, biz neysek Türkiye’de sizde osunuz” dedi.

Rusya’dan gelen öğrenciler ise, Ankara Üniversitesi’ndeki eğitimden memnun olduklarını ifade etti.

Bir Rus öğrenci, Türkiye’de üç aydır bulunduğunu ve memnun olduğunu belirterek, Rusya’da olan Türk arkadaşlarının da sıkıntısı olmadığını, haberlerin dedikodu olduğunu ve Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha iyi olmasını ümit ettiğini söyledi.



Kaynak: İHA