MESOB Başkanı Gazan Açıklaması

MESOB Başkanı Doğan Gazan, esnaf ve sanatkarlara hazine destekli yeni sıfır faizli kredi imkanının esnaf tarafından sevinçle karşılandığını söyledi.

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Doğan Gazan, resmi gazetede yayınlanan esnaf ve sanatkârlar hazine destekli yeni sıfır faizli kredi imkanının esnaf tarafından sevinçle karşılandığını söyledi.

MESOB Başkanı Gazan, yaptığı açıklamada, 16.12.2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkârlara iki yeni sıfır faizli kredi imkânı getirildiğini anımsattı.

Gazan, "Bu kredilerden birincisi kapsamında, esnaf ve sanatkarlar; makine, ekipman ve demirbaş alımları, işyeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar 0 faiz indirimli kredi kullanabileceklerdir" dedi.

Doğan, şunları kaydetti:

"Diğer yeni kredi imkânı sayesinde ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere; KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Banka’ya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanabileceklerdir."

Doğan, söz konusu kredilerden faydalanmak isteyen esnafın Halkbank şubelerinden doğrudan başvuru yapabileceklerini belirtti.
Kaynak: AA