Iğdır'da Aydınlatmada Yüzde 300 İyileşme

Iğdır'da Aras Elektrik İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen aydınlatma çalışmaları kapsamında refüj aydınlatmalarında yüzde 300 iyileştirme sağlandı

Iğdır'da ARAS Elektrik İl Koordinatörlüğü, başlatmış olduğu aydınlatma çalışmaları kapsamında orta refüj aydınlatmalarında yüzde 300 iyileştirme sağlandığı bildirildi.

ARAS EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, Iğdır il merkezi ve ilçelerde toplam 11 kilometre refüj aydınlatma tesisi ile ekonomik ömrünü doldurmuş ışıklandırma sistemiyle, kentte şirketlerinin politikası gereği aydınlatma yatırımlarına büyük önem verildiğini belirtti.

Akbaş, toplamda 32 kilometre refüj aydınlatma tesisin yaptırıldığını hatırlatarak, öncelikli olarak refüj aydınlatması bulunmayan Vali Halil Ulusoy, Melekli, Kars ve Halfeli caddelerinde refüj aydınlatma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kullanım ömrünü dolduran ve yeteri kadar aydınlatma sağlayamayan tesislerin iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini bilgisini veren Akbaş, şunları kaydetti:

"Toplamda 26 kilometre yeni orta refüj aydınlatma tesisi yapılan kentte şirketimizce de yenileme ve yeni tesis olarak da 32 kilometre orta refüj aydınlatması yapıldı. Şehir yeni görünümüne kavuştu. Kente kazandırılan ışıklandırma hizmetiyle, şehrin ışıklandırılmasında gözle görülür bir artışın belirmesi vatandaşların gözünden de kaçmamış, vatandaşlardan alınan olumlu tepkilerle şehre yapılan yatırımın doğruluğu belirlenmiş oldu."
Kaynak: AA