Erzurum'da Kültür Sanat

EDT, "Hülleci" ve "Nasreddin İnadın Sonu" oyunlarını seyirciyle buluşturacak

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Hülleci" ve "Nasreddin İnadın Sonu" oyunlarını sahneleyecek.

Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı, Mehmet Yıldız'ın yönettiği "Hülleci"de, Merve Gül, Özge Arslan Okumuş, Taner Köse, Samet Talayman, Serkan Yanar, Ömer Menteşe, Yakup Çağlayan, Meltem Gül, Melih Karaman, Gülsüm Yalçın, Elif Akan ve Bilal Hüseyinoğlu rol alıyor.

Dini açıdan hileli göstermelik evlilik olarak tanımlanan "hülle" uygulamasını, gözünü para hırsı ile bürümüş insanların düştükleri durumdan yola çıkarak eleştiren "Hülleci"nin, dekor tasarımını Sinan Yardımedici, kostümlerini İnci Kangal, ışık düzenini ise Mehmet Yaşıyan üstleniyor.

Hülleci, bugün ve yarın saat 19.30'da, 19 Aralık Cumartesi günü 14.00 ve 19.30'da sahnelenecek.

Özer Tunca'nın yazdığı, Levent Aras'ın yönettiği "Nasreddin İnadın Sonu" adlı çocuk oyununda, Taner Köse, Ömer Menteşe, Samet Talayman, Kübra Tığtepe, Melike Durak Aras, Fatma Ayçin Güvercin ve Gülsüm Yalçın'ın rol alıyor.

Oyunda, Nasreddin Hoca'nın dilden dile dolanan fıkralarından yola çıkılarak, var olanın değerinin bilinmesi, körü körüne zıtlaşmanın ve inatlaşmanın sonucunun ne tür kayıplara sebep olduğu, müzik eşliğinde keyifli bir hikayeyle anlatılıyor.

Dekoru Özlem Karabay, giysi tasarımı Ceren Karahan, ışık düzeni Duran Güngör tarafından yapılan oyun, 20 Aralık Pazar günü saat 14.00'te seyirciyle buluşacak.
Kaynak: AA