Çankaya'ya 420 Öğrenci Kapasiteli Yurt

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, temeli atılan öğrenci yurdunun, belediye-üniversite işbirliği açısından önemli bir adım olduğunu söyledi.

Çankaya'ya 420 Öğrenci Kapasiteli Yurt
Çankaya Belediyesi ve TED Üniversitesi işbirliği ile inşa edilecek öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Türkiye Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, belediye olarak eğitime verdikleri öneme dikkat çekti.

Mustafa Kemal Mahallesi'nde temeli atılan 420 öğrenci kapasiteli yurdu TED ile birlikte yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Taşdelen, "87 yıl önce Atatürk'ün talimatıyla kurulan ve ilk günden beri çağdaş çizgisinden ödün vermeyen TED ile bunu yapmanın mutluluğu içindeyiz. Çankaya'yı örnek projelerle taçlandırmaya devam edeceğiz. Çankaya ve TED markalarının buluşmasıyla, mezunu olduğum bu camia ile bu eseri ilçemize kazandırmanın ayrıca gururunu yaşıyorum'' diye konuştu.

Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak TED Üniversitesi ile yaptıkları ortak çalışmanın aynı zamanda belediye-üniversite işbirliği açısından önemine dikkat çekerek, ''Belediyelerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının bu örnekleri arttırması gerektiğine inanıyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA