Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

"Terörle mücadele için 34 İslam ülkesinin bir araya gelmesi, ortak bir barış gücünü oluşturması çok önemlidir, destekliyoruz ama yeterli değildir"

ANKARA - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, terörle mücadele için 34 İslam ülkesinin bir araya gelmesi, ortak bir barış gücünü oluşturmasının çok önemli olduğunu belirterek, "Destekliyoruz ama yeterli değildir" dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İslam dünyasının yeni bir Haçlı Seferi ile karşı karşıya bulunduğunu, böyle hassas günlerde bir ülke için en önemli şeyin milli birlik ve bütünlüğün sağlanması gerektiğini  belirtti.

Türkiye'nin "Kardeşlik imtihanı"ndan geçtiğini ileri süren Kamalak, "Şırnak'tan, Cizre'den, Silopi'den ürkütücü haberler geliyor. Şehirler boşaltılıyor. Sokağa çıkma yasakları birbirini izliyor. Okullar kapatılıyor, öğretmenler süresiz izine gönderiliyor. En büyük gücümüz olan kardeşlik duygularının yerini, maalesef en büyük tehlike olan korku ve öfke alıyor" diye konuştu.

Hendeklerin, sadece mahalleleri değil, aynı zamanda gönülleri de birbirinden ayırdığını ifade eden Kamalak, güvenlikçi politikaların sorunu çözmekten çok uzak olduğunu savundu.

Çözüm için sıkı yönetimin ön plana çıktığı devlet yaklaşımı ile değil, şefkat ve kardeşliğin esas alındığı kerim devlet anlayışı ile hareket edilmesi gerektiğini öne süren Kamalak, şunları söyledi:

"Ne olursa olsun hukuktan ve meşru zeminden asla ayrılmamak gerekir. Siyasetin acilen dilini düzeltmesi ve kutuplaşmadan vazgeçmesi gerekir. Bu milletin fertleri arasında en güçlü bağ, dindarlık bağıdır. Bu nedenle İslam kardeşliği vurgusu samimi bir şekilde vurgulanmalı, ifade edilmelidir."

- İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu

Kamalak, konuşmasının ardından bir gazetecinin "34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı kurulan koalisyona" ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine, şunları kaydetti:

"Biz defalarca vurguladık. Elbette terörle mücadele için 34 İslam ülkesinin bir araya gelmesi, ortak bir barış gücünü oluşturması çok önemlidir, destekliyoruz ama yeterli değildir. Bunu, diğer tedbirlerle takip etmek lazım. Biz bu tür olayları önleyebilmek için 15 Haziran 1997'de, D8'leri kurduk. D8'lerin 6 prensibi vardır. Savaş değil, barış. Çatışma değil, diyalog. Çifte standart değil, adalet. Üstünlük değil, eşitlik. Sömürü değil, hakça paylaşım. Baskı, tekebbür değil, insan hakları. Bunların oluşabilmesi için de İslam birliğinin kurulması şarttır. İslam birliğinin temel organlarından birisi, İslam barış gücünün oluşturulmasıdır. Buna sadece İslam alemi değil, bütün insanlık muhtaçtır, mecburdur."
Kaynak: AA