Pakistan'daki Okul Saldırısının Şehitleri Anıldı

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Keçiören Belediyesi ve AK Parti Gençlik Kolları, Pakistan'ın Peşaver kentinde Taliban'ın geçen yıl bir okula düzenlendiği baskında hayatını kaybeden şehit öğrenciler için AK Parti Hatıra Ormanı'nda bir anma töreni düzenledi.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmut, anma töreninde yaptığı konuşmada, "Geçen sene Peşaver'de şehit olan 144 gencimizi anmak için toplandık. Öğrenciler okula gittiler fakat onlara eve dönmek nasip olmadı. Kimse böyle bir şey olacağını düşünemezdi. Kalbimiz kırılmıştı ama tüm Pakistanlılar bir araya geldik ve bunu atlattık" dedi.

Mahmut, bugün Ankara'da yine şehit gençleri andıklarını belirterek, Türkiye'nin her zaman Pakistan'ın yanında yer aldığını, saldırının düzenlendiği gün de Türkiye'de yas ilan edildiğini hatırlattı.

Büyükelçi Mahmut, "Keçiören Belediyesi bizi unutmadı ve her şehidimiz için ağaç dikti. Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Tarihte Pakistan ve Türkiye her zaman zor günlerde birlikte olmuşlardır. Bir kere daha Keçiören Belediyesi'ne bu anıt için teşekkür etmek istiyorum. İnanıyorum ki birlik ve beraberliğimiz iyi ve kötü günde devam edecektir" ifadesini kullandı.

AK Parti Van Milletvekili ve Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Burhan Kayatürk de törendeki konuşmasında, onurlu insanların küçük çocukları katletmeyeceğine işaret ederek, "Bu çocukları katledenler, korkak, onursuz ve alçak insanlardır. Bu çocuklarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine sabır diliyoruz. Onları hiç unutmayacağız ve bu orman her zaman onları bize hatırlatacaktır" dedi.

Burhan Kayatürk, teröristlerin, hem bu dünyada hem de öbür dünyada iki eli boş ve yüzleri karanlık olarak cezalandırılacaklarını da sözlerine ekledi.

Anma törenine, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu ve Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcısı Ferhat Erdoğan da katıldı.

Peşaver'de asker çocuklarının da öğrenim gördüğü okula, 16 Aralık 2014'te Taliban militanları tarafından düzenlenen baskında 144'ü çocuk 150 kişi hayatını kaybetmişti. Baskın, Pakistan tarihinin en kanlı saldırılarından biri olarak kayıtlara geçmiş, ülkede ve dünyada şok etkisi yaratmıştı.

Kaynak: AA