Okulda Yangın Tatbikatı

Bakırköy Kartaltepe ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, BAKUT, 112 Acil Servis, itfaiye ekipleri ve öğrencilerin katılımıyla yangın ve arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi

Okulda Yangın Tatbikatı
İSTANBUL - Bakırköy Kartaltepe ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Bakırköy Belediyesi Arama ve Kurtarma (BAKUT), 112 Acil Servis, itfaiye ekipleri ve öğrencilerin katılımıyla yangın ve arama kurtarma tatbikatı yapıldı.

Sivil Savunma Kulübü üyesi öğrenciler tarafından hazırlanan senaryo gereği, 6,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin ardından sirenin çalmasıyla öğrenciler okulu kontrollü bir şekilde boşalttı. Okulun 1. katında baygın halde bulunan bir öğrenci, 112 Acil Servis ekiplerince sedyeyle ambulansa taşındı. Okulun en üst katında çıkan yangında mahsur kalan 4 öğrenci de itfaiye ekiplerince vinç yardımıyla kurtarıldı. Okuldaki ve bahçedeki yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Yangın eğitmeni Turgay Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların olası afetlere hazır olmaları için verdikleri eğitimin ardından belirli aralıklarla tatbikat düzenleyerek bilgilerini pekiştirdiklerini söyledi.

Alınan tedbirlerin afet zararlarını en aza indirmeyi amaçladığını belirten Güngör, "Güvenli yaşam eğitimleri, beklenen Marmara depremi öncesinde büyük önem taşıyor" dedi.

Tatbikata katılanlara okul yönetimince teşekkür belgesi verildi.
Kaynak: AA