İspanya Başbakanı'na Fiziksel Saldırı

Başbakan Rajoy'a saldıran gencin Pontevedra takımının holiganı ve Galisya milliyetçisi olduğu bildirildi

İspanya Başbakanı ve Halk Partisi (PP) lideri Mariano Rajoy'a fiziksel saldırıda bulunan 17 yaşındaki gencin, Pontevedra takımının holiganı ve Galisya milliyetçisi olduğu bildirildi.

20 Aralık'ta yapılacak genel seçimler öncesinde seçim kampanyası için Pontevedra kentinde bulunan Başbakan Rajoy'a saldırıya gencin, şiddet yanlısı bir grup olarak bilinmese de Pontevedra takımının holigan grubu Mocidade Granate'ye bağlı olduğu açıklandı.

Andres adlı saldırgan gencin Galisya milliyetçisi de olduğu ve polise ifadesinde "Bir daha olsa yine yaparım" şeklinde konuştuğu belirtildi. Reşit olmadığından çocuk mahkemesine çıkarılacak olan saldırganın tutuklanacağı tahmin ediliyor. Söz konusu kişinin yasalara göre, "Başbakan'a saldırma" suçundan 6 yıla kadar hapsinin istenebileceği ancak yaşından dolayı daha az ceza almasının ön görüldüğü ifade edildi.

Bu arada görgü tanıkları, 17 yaşındaki saldırganın ilk önce cep telefonuyla çekim yapıyormuş gibi Başbakan Rajoy'a yaklaştığını daha sonra da beklenmedik ve çok sert bir şekilde dirseğiyle PP liderinin yüzüne vurduğunu anlattı. Fiziksel saldırıda yüzü kızaran ve gözlüğü kırılan Rajoy, seçim kampanyasına kaldığı yerden devam etti.  Basın mensuplarına "Çok iyiyim, harikayım. Hiçbir sorun yok" diyen Rajoy, twitter hesabından gerek diğer siyasi parti liderlerinden gerekse kendi partisinden gelen geçmiş olsun mesajlarına teşekkür etti. Rajoy'a İspanya Kralı 6. Felipe'nin de bizzat telefon ederek, "Geçmiş olsun" dediği kaydedildi.

Öte yandan saldırının Rajoy'un doğum yeri ve en fazla destek aldığı bölgelerden biri olan Galisya'da meydana gelmesi dikkat çekti. İspanya Başbakanı'nın saldırı sonrası güvenlik görevlilerine dönerek ,"Nasıl böyle bir şey olabilir?" diyerek sitem ettiği belirtildi.
Kaynak: AA