İçel’de, Diyarbakır’daki olayları bahane ederek yürüyüş düzenlemek isteyen HDP’liler, bir vatandaşın Türk bayraklı tepkisiyle karşılaştı. "Türkiye’yi karıştırıyorsunuz, polisi, askeri vuruyorsunuz, sonra buraya geliyorsunuz. Sizi burada istemiyoruz" diye bağıran şahsı, polis güçlükle uzaklaştırdı.
Silifke Caddesi üzerindeki il binası önünde toplanan HDP’liler, Diyarbakır’daki olayları bahane ederek Özgür Çocuk Parkına kadar yürüyüş düzenlemek istedi. Ancak
polis, grubun önüne
çevik kuvvet ekipleriyle barikat kurarak güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. HDP
İçel İl Başkanı Selman Günbat, yaptıklarının yasal olduğunu ileri sürerek polisle görüşme yaptığı sırada, eski bir
boksör olan Selah Ömürtaş isimli vatandaş, elinde Türk bayrağı ile guruba tepki gösterdi. Ömürtaş, elindeki bayrağı havaya kaldırarak, "Türkiye’yi karıştırıyorsunuz, buraya geliyorsunuz. Biz sizi istemiyoruz. Türkiye’yi karıştırmayın. Polisi, askeri vuruyorsunuz, sonra gelip burada rezillik yapıyorsunuz. Biz sizi İçel’de istemiyoruz" diye bağırdı. Ömürtaş’ı polisler güçlükle uzaklaştırdı. Ömürtaş’a bazı vatandaşlar alkışla destek verdi.
Bu arada parti binası önünde toplanan aralarında
Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları
Fazıl Türk ile Yüksel Mutlu’nun bulunduğu HDP’li grup
oturma eylemi yaparak "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganı attı.
Selman Günbat, barışı haykırmak için yapmak istedikleri yürüyüşün
güvenlik güçleri tarafından engellenmesine anlam veremediklerini söyledi.
Gurup, yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.