TOKİ Modeliyle OSB Kurulması

Bilecik TSO Başkanı Uzun: "TOKİ modeli ile OSB için pilot bölge olmaya hazırız"

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Fevzi Uzun, TOKİ modeliyle kurulması planlanan OSB için pilot bölge olmaya hazır olduklarını bildirdi.

Uzun, yaptığı azılı açıklamada, TOKİ modeli ile arsa spekülasyonlarının önüne geçileceğini, sanayici işine konsantre olacağını ve sermaye gücünü başka yatırımlar için kullanabileceğini belirtti.

Sanayi bölgelerinde yatırımı canlandırmak için sanayicinin ihtiyacı olan TOKİ'nin şartlarında ucuz finansman sağlamak olacağını belirten Uzun, şunları ifade etti:

"TOKİ, nasıl toplu konut yapıyorum diye kamu arazilerine istediği gibi giriyor, konut yapıp istediği gibi uzun vadelerle dar gelirlileri konut sahibi yapıyorsa, aynı modeli Bilecik'te 3. OSB'nin kurulmasında da uygulayabilir. Yani TOKİ hazine alanlarında, alt yapısını, gerekirse fabrikalarını, binalarını da yaparak sanayi bölgeleri oluşturacak ve yatırımcıya uzun vadeli konut satar gibi, fabrika binası verecek. Bu bölgelere gelen yatırımcıya da üretim şartını koyacak. Yapılması gereken bana göre bu. TOKİ modeli ile OSB için pilot bölge olmaya hazırız. Mevcut OSB'lerde 20-30 yılda aldığımız mesafeyi yeni kurulacak 3. OSB'de TOKİ modeli ile 5 yılda hayata geçirip, 100 ile 150'ye yakın sanayi kuruluşunun kentte faaliyete başlayabileceğini düşünüyoruz."
Kaynak: AA