Siverek'ten Kısa Kısa

ŞANLIURFA - Siverek Rehberlik Araştırma Merkezi ve Siverek Belediyesince "Anne Baba Başarılı Çocuk" adlı kampanya başlatıldı.

Velileri bilinçlendirmek ve çocukların başarısını arttırmak amacıyla başlatılan kampanyayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan proje koordinatörü Mahmut Fidancı, afişler ve 10 bin el ilanı hazırladıklarını belirterek, "Aile ilgisizliği temalı bilgilendirici afiş ve broşürle ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Toplumu bilinçlendirerek öğrenci başarısızlığının nedenlerini bulmaya çalışıyoruz. Aileyi eğitim sürecine daha çok dahil etmek, öğrenci, veli ve okul işbirliğini artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı da ilçede eğitimin sorunlarının öğretmen, veli ve öğrenci temelinde çözüleceğine inandıklarını kaydetti.

- "Kadına şiddet" konulu konferans verildi

Harran Üniversitesi Siverek Meslek Yüksekokulunca "kadına şiddet" konulu konferans verildi.

Siverek Meslek Yüksekokulunun salonunda düzenlenen konferansta konuşan psikolog Fatma Şeniz Ateş, kadına şiddetin her geçen gün arttığını ifade etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bazı ailelerin çocuklarının sayısını belirtirken kızları saymadığını ifade eden Ateş, "Son zamanlarda Türkiye'de kadınlara yönelen ve artan şiddetin temelinde eğitimsizlik ve çocuklukta uğranan şiddet yatıyor. Şiddetin önlenmesinde en temel faktör çocukları şiddet ortamından uzak tutup aile içi şiddetten uzak durmaktır. Çocukluğunda şiddete maruz kalan bireyler, büyüdüklerinde kendileri de maalesef şiddet uyguluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA