Libya'daki Çatışmalar

Tobruk hükümetine bağlı ordu, Ecdebiye kentinde terör gruplarına karşı askeri operasyon başlattı

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne bağlı Libya ordusunun, Ecdebiye kentinden terör gruplarına karşı operasyon başlattığı bildirildi.

Ecdebiye Operasyon Komutanlığı'ndan Albay Fevzi el-Mansuri, yerel basında yayınlanan bir video kaydında, "Ecdebiye'nin radikal ve terörist gruplardan temizlenmesi amacıyla Libya ordusu güçleri ile Ecdebiye ileri gelenleri ve gençleriyle koordineli olarak planladığımız askeri operasyona, 15 Aralık 2015 itibarıyla başlıyoruz" dedi.

Ecdebiye sakinlerini, radikallere karşı durma ve kentin mahallelerinde güvenliği sağlama konusunda silahlı güçlere destek olmaya çağıran Mansuri, askeri birliklere karşı çıkacak olanların meşru hedef haline geleceği uyarısında bulundu.

Askeri birliklere destek veren gençlik gruplarının komutanlarından Mustafa el-Mağribi de güvenlik güçlerinin kentin tüm girişlerini tuttuğunu ve durumun sakinliğini koruduğunu belirtti.

Mağribi, orduya destek verecek gençlerin radikal gruplarla savaşmaya hazır olduğunu, cadde ve sokakların güvenliğinin sağlanması için buralarda konuşlandıklarını kaydetti.

Ülkedeki en büyük petrol kuyularının yakınında bulunan Ecdebiye'de son dönemde ordu mensupları ve cami imamlarına yönelik suikast ve kaçırma eylemlerinde artış yaşanmıştı. Libya hava kuvvetleri, bir süre önce, kentte DAEŞ'e ait olduğunu iddia ettiği bazı bölgelere hava saldırısı düzenlemişti.

Libya ordusu ise 2 hafta önce kentteki radikal unsurlara karşı askeri operasyon başlatacağını duyurmuştu.
Kaynak: AA