Dalaman'da Müzelik Arı Yuvası

Dalaman’ın Karacaağaç mahallesinde bir evin deposuna yaban arıları tarafından yapılan yuva görenlerin ilgisini çekiyor.

Dalaman'da Müzelik Arı Yuvası
Arı yuvasında inceleme yapan Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknikeri Veli Türk, ev sahibinin izin vermesi durumunda yuvanın Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği’nin müzesinde sergileneceğini söyledi.

Dalaman Karacaağaç mahallesi muhtarı Vedat Karahan “vatandaşımızın ambar deposuna yaban arıları yuva yapmış, burayı kullanamıyorlar. Arının yapmış olduğu doğa harikası koloni yuvasıyla karşılaştık. Bizde ilçe tarım müdürlüğünden yardım istedik gerekli çalışmalar yürütülecek” dedi.

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Teknikeri Veli Türk “bölgemizde bol miktarda bulunan sarı arı, et arısı olarak tabir edildiğini ifade etti.

Bu şekilde yuvayı ilk defa gördüğünü anlatan Türk, “Normalde bu tür arılar yuvayı ağaç kovuğuna, briket deliklerine ve toprak içine yapar. Ama düz duvara yapıp da alttan desteklemesi benim için de çok ilginç geldi. Çok sağlam, görülmeye değer harika bir arı yuvası. Biz korunmasını istiyoruz, ev sahibi izin verirse içinde arı kalmadıktan sonra alıp arıcılar birliğimizin müzesinde sergilensin istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA