Aksaray'da Paylaşım Ve Değerlendirme Toplantısı

Valisi Ataklı başkanlığında "Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Aksaray Valisi Şeref Ataklı başkanlığında, ayda bir düzenlenen "Ortak Paylaşım ve Genel Değerlendirme Toplantısı" İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin ev sahipliğinde yapıldı.

Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda Aksaray’da doğalgaz dağıtım faaliyetlerini yürüten Enerya şirketi işletme müdürü Murat Küçükkaptan tarafından, doğalgaz yatırımları ve çalışmalara ilişkin sunum yapıldı.

Aksaray’da 2015 yılında 36 kilometre imalat ile bin 450 binanın önüne doğalgaz servis kutusu yerleştirerek, sisteme 4 bin yeni abone dahil ettiklerini söyleyen Küçükkaptan, 11 yıldır 558 km imalat yaptıklarını, toplam 65 bin 500 abone sayısına ulaştıklarını, ancak gaz kullanan abone sayısının 55 bin dolayında olduğunu belirtti.

Vali Şeref Ataklı da Aksaray‘ın doğalgaz kullanan illerden olduğunu, ancak özellikle kışın hava kirliliği ile karşılaşıldığını ifade etti.

Doğalgaz kullanımına ilişkin değerlendirmede bulunan Ataklı, "Doğalgaz vatandaşımız için bir konfor, kolaylık. Sağlık açısından da çok önemli. Hava kirliliğini engelleyici olan doğalgaz kullanımını arttırmalı ve yaygınlaştırmalıyız. Maliyetlerin de makul, vatandaşların karşılayabileceği oranda olması gerekiyor. Yatırımlar gerçekleştirildiğinde özellikle hava kirliliği noktasında önemli bir rahatlama sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Hakan Eşitgen, Vali Yardımcıları Gürkan Karaman, Şahin Bayhan, Haluk Sezen, Şahin Bayhan, Armağan Önal, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.
Kaynak: AA