'Rusya, Sivilleri Kasıtlı Hedef Alıyor'

Suriye'de yaklaşık 4 yıldır internetten Arapça ve Türkçe yayın yapan Bayırbucak Haber Ajansı'nın Genel Yayın Koordinatörü Saadettin Molla, "Rusya, Suriye'deki en yoğun saldırılarını Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a yapıyor. Aynı anda 4-5 Rus uçağı, bölgeyi vuruyor. Burada kasıtlı olarak, camiler, okullar, köprüler yani siviller hedef alınıyor" dedi.

Molla, ülkelerindeki son gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'ye dahil olduğu 30 Eylül tarihinden bu yana ülkede çok şeyin değiştiğini söyledi.

Saldırıların ülkenin birçok noktasında aralıksız sürdüğünü belirten Molla, şöyle devam etti:

"Rusya, Suriye'deki en yoğun saldırılarını Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a yapıyor. Aynı anda 4-5 Rus uçağı, bölgeyi vuruyor. Burada kasıtlı olarak, camiler, okullar, köprüler yani siviller hedef alınıyor. Bunun kanıtı, son 3 günde Obin köyünde çadırları, Merad köyünü ve Bırnas'ta hastaneyi vurdu. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişi hayatını kaybetti. Amaçları, Lazkiye kırsalında halkı göçe zorlamak, etnik temizlik yapmak. Rusya'nın yaptığı bu saldırılar, hiçbir Ortadoğu ülkesinin karşılık veremeyeceği saldırılar. Kelimelerle anlatılamayacak bir savaş yaşanıyor şu an. Kadın ve çocuklar, nasıl olur da 1 tonluk, en gelişmiş bombaların hedefi olur, bunu anlatacak kelimeler bulamıyoruz."

-"Rejim, çok tehlikeli işler yapıyor"-

Rusya'nın tam desteğini alan Esed'in Suriye üzerinde oynanan oyunlar üzerine hareket ettiğini ifade eden Türkmen gazeteci, bu kapsamda ülkenin tüm yapısını bozacak hamleler yapıldığını öne sürdü.

Molla, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Son günlerde Şam Havaalanı'na onlarca sivil uçak geliyor. Bu uçaklarda İran, Irak, Afganistan ve bazı Afrika ülkelerinden Şii aileler Suriye'ye getiriliyor. Rejim, bu ailelere vatandaşlık veriyor ve muhaliflerden aldığı yerlere onları yerleştiriyor. Rejim, zaten ilk günden bu yana Suriye'deki iç savaşı mezhep savaşına dönüştürmeye çalışıyor. Bu yapılanlar da buna hizmet ediyor. Rejim, çok tehlikeli işler yapıyor."

Rusya ve rejimin, aynı zamanda sahil bölgesinden Afrin'e kadarki kordonu PYD'ye vermek istediği savunan Molla, Rusya'nın, Suriye'de yaptığı tüm saldırıların bilinçli ve bir amaca göre gerçekleştiğini, bunların da Esed ve PYD'nin yanı sıra DAEŞ'e yaradığını iddia etti.

-"Esed, Rusya ve İran'ın valisi"-

Rusya'nın Esed'in yanında savaşmasının bir tesadüf olmadığını vurgulayan Molla, şunları kaydetti:

"Ülkedeki bu gelişmeler, Esed'in ülkede kukla olduğunu, Esed'in Rusya ve İran'ın valisi olduğunu gösteriyor. Her şeyin bir proje olduğunu görüyoruz. Zamanında Türkiye'ye, 'Neden Suriye'ye karışıyorsun' deniyordu. Şimdi, neden karıştığını anladılar herhalde. Biz, Suriye halkı ve Türkmenler olarak, onlar kendi ülkelerinde nasıl insanca yaşıyorsa biz de öyle yaşamak istiyoruz. Her şeye rağmen Türkmenler, şehadete aşık bir toplum olarak mücadeleyi sürdürecekler.''

Kaynak: AA