Bursa Akademi'de İlk Ders

Bursa'da öğrenim gören 2 bin 400 lise ve üniversite öğrencisine Bursa ve Türkiye'yi daha yakından tanıtmak için açılan "Bursa Akademi"de ilk dersi Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay verdi.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen ve 12 hafta sürecek "Bursa Akademi"nin ilk dersinde konuşan Ulcay, Avrupa'da her yıl genç nüfus oranının azaldığını vurguladı.

Türkiye'de ise genç nüfus oranının fazla olduğunu belirten Ulcay, şunları kaydetti:

"Genç nüfus en büyük zenginliğimiz ancak her yıl neredeyse 1 milyona yakın gencimize iş bulmak zorundayız. Bunun altından kalkmanın tek çaresi vardır; o da girişimci sayısını artırmaktır. Daha müreffeh bir Türkiye'de daha güzel yarınlar hayal ediyorsak, bunu girişimci ruha sahip gençlerimizle başarabiliriz. Toplum olarak kanımızda girişimcilik var. Bu nedenle ilköğretimden üniversitelerimize kadar eğitim müfredatımızı girişimci nesiller yetiştirmek üzerine şekillendirmeliyiz. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için biz de orta sınıfı oluşturmak zorundayız. Siz gençler, önce bir değer üretin, sonra ürettiğiniz değeri satın. Kişi bazen kendisini dev aynasında görebilir. Bu ise büyük adımlar atma ihtimalini yükseltir. Mevcut durumu objektif bir şekilde analiz edin. Doğru zamanda doğru yerde olup iş fırsatlarını yakalamak önemlidir. Bu noktada kaçan fırsatlara üzülmektense yaklaşan diğer fırsatları görün. Ya farklı olun ya da en iyisi olun. Başkaları ile aynı şeyi yaparak zirveye çıkmak mümkün değil. Ya benzer şeyi en iyi ya da farklı bir şeyi ilk kez siz yaparsanız yolunuz açık olacaktır. Girişiminize dünyayı değiştirmek için adım atın. Para ardından gelecektir."

Kaynak: AA