Ana Hedef Zirai Market

Yeni binasında çiftçiye hizmete başlayan Tepebaşı Ziraat Odası’nın hedefi, binanın giriş katına zirai market açmak.

Ana Hedef Zirai Market
Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, Tepebaşı Ziraat Odası Başkanlığı ve Tepebaşı Çiftçi Koruma Başkanlığı katkılarıyla Çevre Yolu- İlahiyat Camii karşısında hizmete başlayan yeni binalarında basın mensupları ile bir araya gelerek hayata geçirmeyi düşündükleri çalışmaları anlattı. Üreticilere daha yakın bir noktadan hizmet vermeye başladıklarını, bunun da üreticiyi memnun ettiğini dile getiren Başkan Süleyman Buluşan, kuruluşlarından bu yana en büyük hedeflerinin çiftçiler için bir zirai market açmak olduğunu ifade etti.

Buluşan, “Eski binamızda bu amacımızı hayata geçirmek için uygun yerimiz yoktu. Ancak şimdi binamızın giriş katını bu amaçla faaliyete geçirerek, çiftçimize, tohum, gübre, ilaç gibi tüm zirai ürünleri ulaştırmayı istiyoruz. İlerleyen dönemlerde de binamızın çatı katını da bir laboratuar olarak hizmete açmayı düşünüyoruz” dedi.

SERALARIN ÇÖKMESİNE KARŞI ISITMALI ÖNLEM

Geçtiğimiz yıl kış aylarında aşırı kar yağışı sonrasında ilçelerde yaşanan sera çökmelerine karşı, bu yıl olası benzer bir durumda ne tür önlemlerin alındığı sorusuna da yanıt veren Buluşan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Geçen yıl çiftçimiz yağan karı izlemekten çökme tehlikesini sezememiştir. Ancak bu yıl benzer bir durumun yaşanabilme ihtimalini düşünerek 2 açıdan önlem almayı düşünüyoruz. Bunlardan biri fıskiye kullanarak yağmurlama sistemi sayesinde yağan kar ile suyu buluşturarak karın sera üzerinde donmasını engellemek. Bir diğer önlemimiz de seralarımızın iç kısımlardan ısıtılması. Seraların ısıtılması, sera çatılarına düşen karı eriteceğinden yine bir çökme söz konusu olmayacaktır.”
Kaynak: İHA