Afganistan'da Çatışma

Gazne kentinde Taliban ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 19 kişi öldü

KABİL - Afganistan'ın Gazne kentinde Taliban ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 19 kişi hayatını kaybetti.

Gazne Vali Yardımcısı Muhammed Ali Ahmadi, bir grup Taliban militanının kentin Karabağ ilçesine saldırmayı planladığını ancak ilçeye ulaşmadan önce Afgan güçleri tarafından engellendiğini söyledi.

Gazne kentinin Abe Bend ilçesinin Spin Bend bölgesinde akşam saatlerinde Taliban militanları ve Afgan güçleri arasında çıkan çatışmanın sabaha kadar devam ettiğini, 19 militanın öldürüldüğünü ifade eden Ahmadi, çatışmada Afgan güvenlik güçlerinin kayıp vermediğini belirtti.

Afgan güçlerinin, çatışmadan sonra Taliban'a ait ağır ve hafif silahlar, iki araç ve üç motosikleti ele geçirdiği bildirildi.

Kaynak: AA