Çeşme CHP'de Kadınlar, Gülseli Saatli İle Devam Dedi

CHP Çeşme Kadın Kolları Genel Kurulu’nda Gülseli Saatli yeniden seçilerek güven tazeledi.

Çeşme CHP'de Kadınlar, Gülseli Saatli İle Devam Dedi
CHP Çeşme Kadın Kolları Genel Kurul toplantısında, Gülseli Saatli yeniden seçilerek güven tazeledi. Tek listeyle yapılan seçimler sonucunda Gülseli Saatli başkanlığındaki yönetim kurulu, Necibe Albayrak, Zerrin Saatli, Göksel Kavas, Derya Atalan, Şeniz İridere ve Narin Kuşoğlu Nişlioğlu’ndan oluştu. İl delegeliğine ise, Gülseli Saatli, Nurcan Albayrak ve Necibe Albayrak seçildi. Toplantıya, CHP eski Milletvekili Hülya Güven de katıldı.

"ORADA KADINA VERİLEN DEĞER ORTADA"

Genel kurulda kadın sorunlarıyla ilgili açıklama yapan Güven, ülkemizde kadınların ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğünü vurgulayarak, "En önemli sorun ise kadına karşı şiddet uygulanması. Kadınların eğitimsiz bırakılması da apayrı bir sorun olarak varlığını koruyor. Şu İsveç örneğini hep söylüyorum; orada da kadınların daha önce ikinci sınıf vatandaş olduğunu belirtiyorlar ama çocukların eğitiminin aileden başladığını düşünerek, ’kadını eğitirsek, ülkemiz refaha kavuşur’ diyorlar. Bu nedenle kadınların eğitimine önem veriyorlar ve iş sahibi olmasını sağlıyorlar. Sonuç olarak da ülkelerindeki zenginliği, kadınlara borçlu olduklarını söylüyorlar. Gerçekten de İsveç’e baktığımız zaman, parlamentoda kadın oranı yüzde 40. Kadın bakan oranı ise yüzde 50. Orada kadına verilen değer ortada. Ben şuna inanıyorum; kadınlarımız eğitilirse, ikinci sınıf vatandaş olmaktan çıkarılırsa, şiddet azalır, ailenin gelir durumu düzelir, sorunlar ortadan kalkar. Bunun sonucunda da ülkemiz refaha kavuşur" dedi.

"HEPİMİZİN GÖREVİ"

CHP Çeşme Kadın Kolları’na tekrar seçilen Gülseli Saatli de yaptığı açıklamada, 30 Mayıs 2014 tarihinden bu yana başkanlık görevini yürüttüğünü belirterek, "Çalışmalarımızı, insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik ilkesine, katılımcı demokrasi değerleri ile kadın erkek eşitliğine inananlarla sürdürmekteyiz. Cinsiyet eşitliğinin toplumsal yaşamın her alanında uygulanmasını sağlamak, kadına karşı her türlü şiddeti önlemek ve çağdaş sosyal demokrat bir parti olarak hepimizin görevidir" diye konuştu.

Kaynak: İHA