Çankırı'da Et Entegre Tesisinde Yangın

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde, bir et entegre tesisinde sabaha karşı yangın çıktı. Yaklaşık 12 saatte söndürülebilen yangının elektrik kontağından çıktığı sanılıyor.

Çankırı'da Et Entegre Tesisinde Yangın
Çankırı'da Et Entegre Tesisinde Yangın
Çankırı Çerkeş'te bir et entegre tesisinin beyaz et ve sevkıyat bölümünde sabaha karşı yangın çıktı. Bu sırada binada gece vardiyasında çalışan 190 işçi vardı.

Dumandan etkilenen 9 işçi Çerkeş Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Yangına ilk müdahaleyi Çerkeş ve Çankırı itfaiyesi yaptı, buna rağmen alevler kısa sürede binayı sardı.

Ankara, Karabük ve Bolu'dan takviye itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi. 25 itfaiye aracı ve 10 iş makinesi söndürme çalışmalarına katıldı.

Ankara'dan kalkan bir yangın söndürme uçağı da alevlere müdahale etti.

12 SAATE YAKIN SÜRDÜ

Hem karadan, hem havadan müdahale edilen yangın 12 saate yakın sürdü. Tesisin beyaz et bölümünün büyük kısmı zarar gördü.

Alevler kırmızı et bölümüne sıçramadan söndürüldü. İtfaiyenin ilk incelemesine göre yangının nedeni elektrik kontağı.

VALİ ÖZCAN: CAN KAYBIMIZ YOK


Bu arada Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yangının çıktığı tesisteki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Tesiste sabaha karşı çıkan yangına kısa sürede müdahale edildiğini aktaran Özcan, "Ben İzmir'deydim. Çerkeş Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız kısa sürede olayı bana bildirdi. Ben de hemen yola çıkarak geldim. Geldiğimde yangın kontrol altına alınmıştı" dedi.

Beyaz et bölümünde yangının çıktığını ve olaya hemen müdahale edildiğini vurgulayan Özcan, şunları aktardı:

"Kaymakam Bey ve Belediye Başkanımız, 25 söndürme aracı, 10 iş makinesi ve çeşitli illerden gelen takviye ekiplerimizle birlikte bu güzide tesisimize yangının zarar vermesini engellediler. Can kaybımız yok. Çankırı olarak en mutlu olduğumuz taraf bu. Ama tabii bizi üzen yangının büyüklüğü ama her şeyin çaresi var. Kaymakamımız AFAD ile görüşme yaptı neticesinde bir yangın söndürme uçağımız yaklaşık 8 sorti yaparak yukarıdan müdahale etti. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah uçağın bir daha müdahale etmesine gerek kalmaz."

Tesisin kısa sürede tekrar hizmete gireceğini belirten Özcan, "Çankırılılar endişe etmesinler en kısa zamanda beyaz et entegre tesisimiz hizmetine davam edecek" ifadelerini kullandı.

Yangında maddi hasarın büyük olduğunu dile getiren Vali Özcan, "Canlı tavuklarda bir şey yok sadece ambalaj malzemelerinin bulunduğu depoda yangın çıktı. Can kaybı yok önemli olan bu. Hemşehrilerimiz hiç endişe etmesinler" diye konuştu.
Kaynak: AA