Somalı Çocuklar İlk Kez Uçağa Bindi

Soma’da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin çocukları için düzenlenen sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 22 Somalı çocuk ilk kez uçağa binerek yurtdışına bir geziye katıldı.

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress tarafından düzenlenen sosyal sorumluluk projesi “Ben de uçuyorum” kapsamında Almanya’nın Frankfurt şehrine gelen ve yaşları 12 ile 18 arasında değişen 22 Somalı çocuk onuruna, Hanau’da bir akşam yemeği düzenlendi.

2014 yılının Mayıs ayında Soma’da yaşanan maden faciasında hayatlarını kaybeden madencilerin çocukları için başlatılan proje kapsamında, çocuklar hayatlarında ilk defa uçağa binerek seyahat ettiler.

Soma’dan gelen misafirlerin yanı sıra, SunExpress yetkililerinin ve basın mensuplarının hazır bulundukları yemekte konuşan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, amaçlarının daha önce uçağa binmemiş başarılı çocuklara bu imkanı sağlamak olduğunu belirtti.

Proje kapsamında Anadolu’da yaşayan çocukların ufkunu açmak ve yeni yerleri keşfetmelerine vesile olmak istediklerini dile getiren Aydın, “Bu projeye en iyi Soma’dan başlayabileceğimizi düşündük. Çocuklar 3 gün boyunca Frankfurt’u tanıma, tarihi ve kültürel gezilere katılma, farklı insanlarla tanışma gibi imkanlara sahip olacaklar. Çocuklar bizim geleceğimiz. Önümüzdeki yıl, Avrupa’da yaşayan ve ekonomik durumları kötü olan çocukları da benzer bir projede bir araya getirmek istiyoruz. SunExpress olarak sosyal sorumluluk projelerine ve çocuklarımıza büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA