Karkamış Sınırındaki Önlemler Sürüyor

Sınırda tank ve bazı zırhlı araçlar konuşlandırılırken, hakim tepelerdeki radar sistemleri de bölgedeki hareketi sürekli takip ediyor

GAZİANTEP - Halep'e bağlı Cerablus kentindeki gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca tedbirlerini artırdı.

Karkamış'ta, sınırda tank ve bazı zırhlı araçların belirlenen noktalara konuşlandırıldığı görülürken, hakim tepelerdeki radar sistemlerinin de bölgedeki hareketi sürekli takip etmesi dikkati çekti.

Köprübatı Hudut Karakolu ve Karkamış Antik Kenti'nin olduğu sınır boyunda ise yeni yollar ve kuleler inşa edildiği gözlemlendi.

Cerablus'un kontrolünü elinde bulunduran DAEŞ'in ise Türkiye sınırına yakın bölgelere iş makineleriyle hendek kazmaya devam ettiği görüldü.

Bu arada, Cerablus'un doğu tarafında terör örgütleri DAEŞ ve PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD arasındaki çatışmalar da aralıklarla devam ediyor. Bölgedeki silah sesleri, Karkamış ilçesinden de duyuluyor.

Gaziantep Valiliği de dün aldığı kararla, Köprübatı Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki Fırat Nehri üzerindeki Ada Bölgesi'nin, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edilmesini kararlaştırmıştı. Kararın ardından söz konusu bölgede araç ve insan girişinin olmadığı gözlenmişti.
Kaynak: AA