FETÖ’nün üst aklı firarda

Paralel Yapı’nın beyin takımına 17- 25 Aralık kumpası ve Casusluk davaları gerekçesiyle dev bir operasyon yapıldı. FETÖ’nün tepe isimlerinden 43’ü yurtdışına kaçarak sırra kadem bastı.

FETÖ’nün üst aklı firarda
FETÖ’nün üst aklı firarda
Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ-PDY) ana dava soruşturması kapsamında örgütün elebaşı Fetullah Gülen ile beyin takımını oluşturan 73 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Örgütün eğitim, emniyet, finans, ülke ve basın birimlerini yöneten tepe isimlerden 43’ünün yurt dışına kaçtığı belirlenirken, 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilere “Anayasayı İhlale Teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurup yönetmek, hükümeti yıkmaya ve görevini yapmayı engellemeyi teşebbüs etmek” suçlamaları yöneltildi. Anayasal Düzene Karşı Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı’nın talimatı üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Şubesi ekipleri hakkında gözaltı kararı verilen 73 kişiye yönelik 10 ilde operasyon düzenledi. Gülen’in 1 numara olduğu operasyonda, şüpheli listesinde emniyet imamı sorumlu emniyet, eğitim, basın, ülke, ve finans imamlarını oluşturdu.

TEPE İSİMLER

Bu isimler arasında Emniyet İmamı “Kozanlı Ömer” lakaplı Osman Hilmi Özdil, Zaman Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Koza- İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı firari Akın İpek, AK Parti İzmir eski milletvekili İlhan İşbilen, tutuklu Samanyolu Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, İç Anadolu Eğitim İmamı Cemil Koca, Bankasya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çelik, Kazım Avcı, Cevdet Türkyolu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Eski Başkanı Mustafa Yeşil, İşadamı Alaaddin Kaya, Önder Aytaç, Fetullah Gülen’in doktoru Tuncay Delibaş, örgüt içinde “Büyük Abi” olarak tanınan İsmail Büyükçelebi, Sait Aksoy ve Nejdet Başaran, şike soruşturmasıyla bağlantısı bulunan Ahmet Can gibi isimler yer aldı. Ayrıca operasyonda Avrupa, Brezilya, Afrika, Arnavutluk imamlarının da şüpheliler arasında yer aldığı öğrenildi.

ÇOĞU YURTDIŞINDA


Polis ekipleri örgütün kilit isimlerine yönelik Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Kilis, Rize, Şanlıurfa , Kütahya ve Trabzon illerinde yakalama ve arama işlemi gerçekleştirdi. Örgüt yöneticilerinin çoğunun yurt dışına kaçtığı belirlendi. Şüphelilerden Kazım Avcı (Ankara), Cemal Türk (Şanlıurfa), İlhan İşbilen, Ali Çelik ve Dilaver Azim İstan bul’da gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalama çalışmaları devam ederken, yurt dışına kaçan ve yakalanamayanlar hakkında ise “Yokluğunda Yakalama” kararı çıkarılacağı belirtildi. Ana dava soruşturmasının ayaklarını 17 25 Aralık, MİT Tırları, Usulsüz Dinlemeler, KPSS, Tahşiye, Asker Casusluk gibi birbirinden kritik soruşturmalar oluşturdu.