Çankırı'da Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciliğince Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Uluyazı kampüs güzergahında oluşturulan hatıra ormanı fidan dikimine AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman, Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Beşirli, Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak, TÜGVA Çankırı Temsilcisi Özkan Öcal ile vatandaşlar katıldı.

Milletvekili Akbaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, anlamlı bir günde gençlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Gençlerin fidan dikmesinin, gelecek nesillere bir şeyler bırakmasının önemli olduğunu kaydeden Akbaşoğlu, "Genç yavrularımızdan inşallah muhabbeti, sevgiyi, aşkı, ilmi, cesareti ve irfanı eksik etmemek için yeniden büyük Türkiye ve yeni adil bir merhametli dünyaya hep beraber inşallah ulaşacağız" dedi.

Öcal da Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Orman İşletme Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan alana 571 fidan dikildiğini kaydetti.

Konuşmasına Fatiha Suresi ile başlamasının sebebini açıklayan Öcal, "Konuşmama Fatiha ile başladım, çünkü Fatiha başlangıçtır, açmaktır. Bu, bizim ilk programımız. Bunu başlangıç sayıyor ve Fatiha ile açıyoruz" ifadelerini kullandı.

Önemli bir vazifeyi yerine getirdiklerini anlatan Öcal, şunları kaydetti:

"Hatıra ormanımıza tarihin bize armağanı, yiğitliği, kararlılığı, azmi, zalime karşı dik durmayı, mazlumla saf tutmayı öğreten Türk-İslam dünyasının dik duruşlu lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın adını vermekten onur, gurur ve şeref duyuyoruz. Bizler büyük bir milletin evlatlarıyız. Kibir, gurur, böbürlenme bizlere musallat olamayacak ama zulüm karşısında eğilmeyecek, haksızlık karşısında susmayacağız. Bizler Osmanlı'nın torunları olarak Allah'ın izniyle yeniden dünyanın lideri olacak yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz."

Kaynak: AA