'Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk' Sofya'da Tanıtıldı

SOFYA - Sofya Uluslararası Kitap Fuarı'nda yazar İskender Pala'nın "Babil'de Ölüm İstanbul'da Aşk" kitabının Bulgarca çevirisi tanıtıldı.

Yazar Pala, tanıtım için düzenlenen galada, Bulgaristan'da kitap dostu olan gülümseyen yüzlerle karşı karşıya gelmekten duyduğu mutluluğu ifade etti.

Kitapların akla veya gönle hitap ettiğini vurgulayan Pala, "Akla hitap eden kitap bilimsel, gönüle hitap eden ise edebi eserlerdir. Gönülden gönüle yolculuk yapabilmek ancak bir kitabın sayfalarının arasında mümkün olabilir" dedi.

- "Ortak geçmişleri olduğu kadar ortak gelecekleri de olabilsin"

Pala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye ile Bulgaristan arasında kültürel ve edebi alandaki etkinliklerin daha da çoğalmasını umduğunu belirterek, "Gönlümden geçen şu ki iki milletin birbirleri ile ortak geçmişleri olduğu kadar ortak gelecekleri de olabilsin" diye konuştu.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe de Pala'nın Türkiye Yazarlar Birliği, Türk Dil Kurumu ve daha birçok prestijli ödülün sahibi olduğunu dile getirdi.

Pala, Türkiye Büyükelçiliği ve Kültür ve Turizm Müşavirliğinin desteğiyle yayınlanan kitabını imzaladıktan sonra onuruna düzenlenen resepsiyona katıldı.

Kaynak: AA