'Bursa Akademi' 13 Aralık'ta Başlayacak

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bursa Şubesinin, Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlediği ve 12 hafta boyunca 42 seminer programını kapsayan "Bursa Akademi", 13 Aralık'ta başlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Merinos Parkı'ndaki bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında, akademi kapsamında 60 yazar, sanatçı ve akademisyenin 2 bin 400 öğrenciyle bir araya geleceğini söyledi.

"Büyük ve güçlü Türkiye" idealini taşıyabilecek, milli ve manevi değerlerine bağlı, insana ve doğaya saygılı, fikri ve kültürel anlamda donanımlı gençler yetiştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Altepe, şöyle konuştu:

"Gençlerimizin medeniyet şuuruna sahip, çağın gereklerini okuyabilen, demokratik ve yenilikçi, insanlığa değer katan, ahlaklı ve hoşgörülü olmalarına yönelik çalışmaları her geçen gün geliştirerek hem şehrimizin hem de Türkiye'nin geleceğine katkı sağlıyoruz. Akademide verilecek seminerlere bin 200 lise, bin 200 üniversite öğrencisi katılacak. Öğrenciler, burada 8 farklı atölyede deneyim elde edecek. Tüm gençlerimizi projeye katılmaya çağırıyorum. Medeniyetimizin mirasına sahip çıkacak bu projeyi desteklemekten büyük memnuniyet duyuyorum."

- Üniversite başvuruları sürüyor

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da program kapsamında açılacak atölyelerin ikisinin bizzat üniversite hocalarının koordinasyonunda çalışacağını belirtti.

Birçok akademisyen ve 170 öğrenci topluluğunun akademide görev alacağını aktaran Ulcay, "Yarınlarımızı teslim edeceğimiz gençleri sadece bilgiyle donatmak istemiyoruz. Yeterli öz güvene sahip, toplum önünde fikirlerini savunabilecek bir zeminle mezun etmek için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜGVA Bursa Şube Başkanı Hüseyin Yavuz da projeyi tasarlarken, gençliğin geleceğiyle geleceğin gençliğini aynı potada eritmeye, harmanlamaya dikkat ettiklerini söyledi.

Bursa Akademi'de emeği geçenlere teşekkür eden Yavuz, programa yönelik lise başvurularının tamamlandığını, üniversite başvurularının sürdüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından Altepe, Ulcay, Yavuz ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe, akademinin protokolünü imzaladı.

"Bursa Akademi"ye ayrıca Bursa Valiliği, UÜ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi de katkı sağlıyor.

Kaynak: AA