Bingöl'de Damızlık Boğa Dağıtımı

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle 44 adet simental damızlık boğa dağıtımı yapıldı.

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle 44 adet simental damızlık boğa dağıtımı yapıldı.

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne ait Düzağaç kampüsünde damızlık boğa dağıtım töreni düzenlendi.

Boğa dağıtımı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Bingöl Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan GAP-DAP-KOP ve DOKAP Projeleri kapsamında yüzde 80 hibeli Damızlık Boğa dağıtımı yapıldığını söyledi.

Bingöl’de şu ana kadar 262 adet damızlık boğa dağıtımının yapıldığını kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:

"Bugün yapacağımız 44 adet dağıtımla birlikte bu sayı 306’ya ulaşmış olacak. Bundan sonra peyder pey 220 adet daha boğa dağıtımı yapacağız. Talep 526’ydı. İnşallah geriye kalan 220 adeti de temin edip, vatandaşlarımıza dağıtımını yapacağız. Hibe desteği kapsamında uygulanan bir projedir. Hayvancılığımızın kalkınması adına vatandaşlarımıza inşallah hayırlı olur."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım ise, Türkiye genelinde damızlık boğa dağıtımının en fazla yapıldığı ilin Bingöl olduğunu belirterek, geriye kalan 220 adet boğanın da en kısa sürede temin edilip, vatandaşlara dağılacağını söyledi.

Yapılan açıklamaların ardından, Vali Yardımcısı Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yıldırım ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç tarafından kulak küpe numaralarının kuralarının çekilmesiyle damızlık boğa dağıtımı gerçekleştirildi.
Kaynak: AA