BEÜ Rektörü Doğru Açıklaması

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan terör olaylarının Bitlis'te yürütülen akademik çalışmaları olumsuz etkilediği bildirildi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Haziran seçiminden sonra bölgede artan terör olaylarının akademisyenlerin sahada yürüttüğü çalışmaları etkilediğini söyledi.

Akademisyenlerin olaylar nedeniyle sahadan numune almakta sıkıntı yaşadığını bildiren Doğru, şunları kaydetti:

"Akademisyenlerimiz sahada farklı alanlarda çalışıyor. Terör olayları özellikle akademisyenlerimizin saha çalışmasını olumsuz etkiledi. İnsanlar seyahat bile edemedi. Buradaki arazilerde çalışma yürüten diğer bölgelerdeki akademisyenler ise kente gelemedi. Yaşanan tedirginlikler nedeniyle toplantı ve sempozyumlara katılım dahi sağlanamıyordu. Bu olaylardan dolayı bilimsel aktiviteler sekteye uğradı."

Doğru, 1 Kasım seçimlerinden sonra bölgede olumlu bir hava oluşmaya başladığına değinerek, bunun özellikle sahadaki çalışmalara büyük katkı sunacağına inandığını dile getirdi.

Terör olaylarının üniversiteye talepleri de olumsuz etkilediğine dikkati çeken Doğru, "Kayıt yaptıran öğrenciler, umutla bu olayların durmasını bekliyor. Terör olaylarından dolayı aileler de çocuklarını göndermek istemiyor. Bunun geçici bir durum olduğuna ve alınacak önlemlerle terörün bertaraf edileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA