Bartın'da Tıbbı Atık Eğitimi Verildi

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından özel sağlık kuruluşları çalışanlarına tıbbi atık eğitimi verdi.

Bartın'da Tıbbı Atık Eğitimi Verildi
Bartın İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda verilen eğitimde, tıbbi atıkların doğru bir şekilde depolanmadığı zaman insanlar için büyük bir tehlike oluşturduğuna dikkat çekildi.

Tıbbi Atık Tesis Müdürü Utku Çağatay Dinler ve Çevre Mühendisi Emel Küçükaslan tarafından verilen eğitimde, "Tıbbi atıklarla ilgilenen sağlık kurum ve kuruluşu personellerinin konuyla ilgili bilgi sahibi olması gerekiyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapıyor ve sağlık çalışanlarımızı bilgilendiriyoruz. Hem kendi sağlıkları açısından, hem de tıbbi atık taşıyan personellerimizin sağlığı açısından bu konuda dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.

Özel sağlık çalışanlarından 20 kişiye verilen eğitimde, tıbbi atığın usulüne uygun toplanması, tehlikeli atıklar, yönetmelikler ve atıkların bertaraf edilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.

Kaynak: İHA